Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Tomatine lihapala

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tomatine lihapala
Tomatine lihapala Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20 min

270 kcal

4 küüslauguküünt

1 sl oliiviõli

näpuotsatäis jahvatatud tšillit või 1 tl värsket hakitud tšillit

2 x 400 g hakitud konservtomateid või 600 g värskeid tomateid

400 g veise-, sea- või kalkunifileed või 4 minutipihvi

0,5 dl jahu

1 lahtiklopitud muna

1 dl värsket riivitud saia (purusta paar viilu ilma koorikuta röstsaia köögikombainis)

seedermänni seemneid

1 dl parmesani

basiilikulehti

serveerimiseks keedetud või aurutatud riisi

Prae viilutatud küüslauku kuumas õlis koos tšilliga umbes minuti jagu. Lisa hakitud tomatid ja maitsesta segu soola-pipra ja terakese suhkru või meega. Kuumuta teisel pannil õli ning kasta õhemaks vasardatud ja soolaga maitsestatud lihaviilud kordamööda jahu, muna ja riivsaia sisse. Prae liha kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt küpseks. Serveeri tomatikastme, seedermänni seemnete, parmesanilaastude ning basiilikuga, kõrvale sobib riis.

Tagasi üles