Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
Saada vihje

Mahlane kanaroog seentega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kanaroog seentega
Kanaroog seentega Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

35 min

410 kcal

400 g kanahakkliha või tükeldatud kanafileed

1 tl paprikapulbrit

soovi korral pisut riivitud sidruni- või apelsinikoort

1 sibul

1 küüslauguküüs

250–300 g ilma jalata šampinjone

1 sl võid

2 sl oliiviõli

0,5 dl brändit (võid ka ära jätta)

1 dl hapukoort

1/2 dl lehtpeterselli

soola-pipart

Sega kanaliha paprikapulbri, sidruni- või apelsinikoore ja soola-pipraga. Kuumuta pannil õli ning prae hakitud sibulat-küüslauku keskmisel tulel, kuni need on pehmed. Tõsta kuumust ning lisa poolitatud või neljaks lõigatud seened ja või. Prae, kuni seened on kergelt tooni saanud. Tõsta pannitäis kaussi ootama. Puhasta pann, lisa törtsuke õli ja prae hakkliha või kanapalad kenasti kuldseks. Kalla pannile sibula-seenesegu ning brändi. Kuumuta, kuni brändi on toidu sisse imendunud. Eemalda pann tulelt, lisa hapukoor ning hakitud lehtpetersell. Serveeri kartulipudru või keedukartuliga. Maitseb hästi ka tatrapudru või riisiga.

Tagasi üles