Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus
Saada vihje

Apelsinisalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Apelsinisalat
Apelsinisalat Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

10 min

210 kcal

1 suurem ports rukolat või salatisegu

150 g rediseid

2–3 magusat apelsini

1 avokaado

1,5 dl oliive

1 dl kuival pannil või ahjus kuldseks röstitud mandlilaaste või mandleid

150 g suitsukana, krevette või singikuubikuid

Kastmeks:

1 sl valge veini äädikat

1 tl palsamiäädikat

0,25–0,5 tl suhkrut

0,5 dl oliiviõli

Klopi kastmeained suletud kaanega purgis ühtlaseks. Viiluta redised, tükelda apelsinid, eemalda avokaadol koor ja kivi ning lõika viljaliha tükkideks. Laota salatikomponendid kaussi või taldrikule ning nirista üle kastmega. Paku juurde head värsket saia või täisterakuklikest.

Tagasi üles