Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Mustikamaius

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kohupiimamaius mustikaga
Kohupiimamaius mustikaga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

15 min

220 kcal

400 g vanilliga magustatud tuubikohupiima

2 dl vahukoort

2 tl tuhksuhkrut

Mustikakaste:

400 g mustikaid

0,5 dl suhkrut või pruuni suhkrut

1 sl sidrunimahla

näpuotsatäis kaneeli

soovi korral 1–2 tl mustasõstralikööri

Pane kõik mustikakastme koostisained kastrulisse ja keeda 8–10 minutit. Tõsta jahtuma.

Klopi vahukoor tuhksuhkruga ja sega kohupiimaga. Serveeri mustikakastmega. Soovi korral võid kogu kraami ka läbi segada ning küpsisepuruga üle puistata.

Tagasi üles