Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Idamaine sealiharoog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Idamaine sealiharoog
Idamaine sealiharoog Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

25–30 min

490 kcal

2 sl taimeõli

600–700 g seastrooganovi või viilutatud fileed

1 (punane) sibul

1–2 tl küüslaugu-Tabascot või 2 küüslauguküünt ja 1 hakitud tšillikaun

u 400 ml kookospiima või -koort

2 dl kanapuljongit

1–2 sl kalakastet (fish sauce)

1 laimi mahl ja riivitud koor

soola-pipart

serveerimiseks riisi, keedetud rohelisi ube ja värskeid koriandrilehti

Kuumuta pannil õli ja prae lihapalad mõlemalt poolt kiiresti kuldseks. Aseta fooliumisse ootele. Vähenda kuumust ja prae sibulaviilud klaasjaks. Lisa küüslauk ja tšilli või Tabasco kaste. Kuumuta minutike ning vala lisaks kookospiim ja puljong. Kui pada keeb, lisa kalakaste ning laimimahl ja -koor. Maitsesta rooga soola-pipraga ning serveeri riisi, roheliste ubade ja hakitud koriandrilehtedega.

Tagasi üles