Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Kana-suitsujuustusalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kana-suitsujuustu salat
Kana-suitsujuustu salat Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu

20–25 min

330 kcal

2 kana rinnafileed

1 väike pea jääkapsast

basiiliku- ja mündilehti

2–3 sellerivart

1 fenkol

70 g suitsujuustu või küüslauguga suitsujuustu, sobib ka sulugunilaadne juust

2 dl hakitud arbuusi, maasikaid või kirsse

serveerimiseks 0,5 dl seedermänni seemneid, palsamiäädikat, krõbedat saia

Kastmeks:

2 tl sidrunimahla

4 sl oliiviõli

soola-pipart

Kuumuta kastrulis vesi keema ning heida sisse kanafileed. Madalda kuumust, kuni vesi vaid kergelt podiseb. Keeda kana nõnda u 7 minutit. Võta veest ja lõika õhukesteks viilakateks. Klopi kastmeained kausis segamini ja lisa käte vahel suupäraseks tükeldatud salatilehed, ürdid, kana, viilutatud seller, imeõhukesed juustuviilakad, arbuusikuubikud ja paberõhukeseks viilutatud fenkol. Viimast võid viilutada näiteks juustulõikuriga.

Serveerimisel puista peale kuival pannil kuldseks röstitud seedermänniseemneid ning tilguta lisaks palsamiäädikat. Serveeri hea krõbeda saiaga.

Tagasi üles