Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kerge kalasupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kerge kalasupp
Kerge kalasupp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

15 min

180 kcal

1 porru

pisut õli

2 porgandit

1 väike suvikõrvits

3 purustatud küüslauguküünt

0,5 dl kuiva valget veini

4 tomatit või üks 400 g purk konservtomateid

1,5 liitrit kalapuljongit

4 pesa linguine- või papardelle-pastat

200–300 g kalafileed, sinimerikarpe või makrat

soola-pipart ja tsipake suhkrut

1 dl murulauku

krõbedat saia

Eemalda porrult kõige tumedam osa ja prae ülejäänut poti põhjas tilgakeses õlis koos tükeldatud või ribadeks lõigatud porgandite ja suvikõrvitsaga 3–4 minutit. Lisa pool küüslaugust ning minuti pärast valge vein ja hakitud tomatid. Paari minuti möödudes vala juurde kuum puljong. Kui supp keeb, lisa pastapesad. Keeda pastat pakendil märgitud aja järgi ning paari viimase minuti jooksul lisa tükeldatud mereannid. Maitsesta suppi soola-pipra-suhkru ja ülejäänud küüslauguga. Serveeri hakitud murulaugu ja krõbeda saiaga.

SOOVITUS

Kui kasutad külmutatud kala, lisa need koos pastaga puljongisse.

Tagasi üles