/nginx/o/2011/11/07/823636t1h78c0.jpg)
4 portsu
15 min
180 kcal
1 porru
pisut õli
2 porgandit
1 väike suvikõrvits
3 purustatud küüslauguküünt
0,5 dl kuiva valget veini
4 tomatit või üks 400 g purk konservtomateid
1,5 liitrit kalapuljongit
4 pesa linguine- või papardelle-pastat
200–300 g kalafileed, sinimerikarpe või makrat
soola-pipart ja tsipake suhkrut
1 dl murulauku
krõbedat saia
Eemalda porrult kõige tumedam osa ja prae ülejäänut poti põhjas tilgakeses õlis koos tükeldatud või ribadeks lõigatud porgandite ja suvikõrvitsaga 3–4 minutit. Lisa pool küüslaugust ning minuti pärast valge vein ja hakitud tomatid. Paari minuti möödudes vala juurde kuum puljong. Kui supp keeb, lisa pastapesad. Keeda pastat pakendil märgitud aja järgi ning paari viimase minuti jooksul lisa tükeldatud mereannid. Maitsesta suppi soola-pipra-suhkru ja ülejäänud küüslauguga. Serveeri hakitud murulaugu ja krõbeda saiaga.
SOOVITUS
Kui kasutad külmutatud kala, lisa need koos pastaga puljongisse.