/nginx/o/2011/11/03/818746t1h23d2.jpg)
4 portsu
30 min
520 kcal
300–350 g sea- või kodust hakkliha
1 suurem muna
4 väiksemat sibulat
5 sellerivart
2–2,5 sl jahu
0,5–0,75 dl basiilikulehti
Kastmeks:
1 dl sojakastet
0,75 dl vermutit, veini või kuiva šerrit
1 sl suhkrut
Kapsasalatiks:
0,5 valget või käharpeakapsast
2 porgandit
1 sibul
1 sl taimeõli
3–4 sl riisiveiniäädikat või 2 sl õunaäädikat
2–3 tl suhkrut
2 tl sojakastet
soola-pipart
seesamiseemneid
Kuumuta sojakaste, vermut ja suhkur keema. Keeda madalal tulel 20 minutiga siirupjaks kastmeks. Kui soovid, võid selle asemel kasutada valmis Teriyaki kastet pudelist.
Haki kapsas ja sibul ning riivi porgandid või lõika need õhukesteks viiludeks. Pane kõik ained jääkülma vette ja tõsta 20 minutiks külmikusse. Nõruta siis sõelal ja sega läbi taimeõli, riisiveiniäädika, suhkru, sojakastme ja soola-pipraga. Puista peale kuival pannil röstitud seesamiseemneid.
Sega hakkliha muna, jahu ning hakitud sibula ja selleriga. Maitsesta soola-pipraga ning vahetult enne praadimist lisa hakitud basiilik. Vormi väiksemat masti kotletid, kuumuta pannil taimeõli ja prae mõlemalt poolt pruuniks. Pintselda kuumad kotletid pealt kastmega ning serveeri keedetud riisi ja kapsasalati seltsis.