Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Sealihakotletid riisi ja kapsasalatiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sealihakotletid riisi- ja kapsasalatiga
Sealihakotletid riisi- ja kapsasalatiga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

520 kcal

300–350 g sea- või kodust hakkliha

1 suurem muna

4 väiksemat sibulat

5 sellerivart

2–2,5 sl jahu

0,5–0,75 dl basiilikulehti

Kastmeks:

1 dl sojakastet

0,75 dl vermutit, veini või kuiva šerrit

1 sl suhkrut

Kapsasalatiks:

0,5 valget või käharpeakapsast

2 porgandit

1 sibul

1 sl taimeõli

3–4 sl riisiveiniäädikat või 2 sl õunaäädikat

2–3 tl suhkrut

2 tl sojakastet

soola-pipart

seesamiseemneid

Kuumuta sojakaste, vermut ja suhkur keema. Keeda madalal tulel 20 minutiga siirupjaks kastmeks. Kui soovid, võid selle asemel kasutada valmis Teriyaki kastet pudelist.

Haki kapsas ja sibul ning riivi porgandid või lõika need õhukesteks viiludeks. Pane kõik ained jääkülma vette ja tõsta 20 minutiks külmikusse. Nõruta siis sõelal ja sega läbi taimeõli, riisiveiniäädika, suhkru, sojakastme ja soola-pipraga. Puista peale kuival pannil röstitud seesamiseemneid.

Sega hakkliha muna, jahu ning hakitud sibula ja selleriga. Maitsesta soola-pipraga ning vahetult enne praadimist lisa hakitud basiilik. Vormi väiksemat masti kotletid, kuumuta pannil taimeõli ja prae mõlemalt poolt pruuniks. Pintselda kuumad kotletid pealt kastmega ning serveeri keedetud riisi ja kapsasalati seltsis.

Tagasi üles