25.-26. augustil lookleb 175kilomeetrine Peipsi Toidu Tänav Vasknarvast Setomaale Saaboldasse. EV100 suvise peonädala lõpetuseks katavad laua 50 pop-up restorani, kes pakuvad Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogasid ja jooke.
Peipsi Toidu Tänav kostitab EV100 suvisel peonädalal nii traditsioonide kui ka gurmeepaladega
Festivali eestvedaja Triinu Akkermanni sõnul on 175 km pikkuses Peipsi Toidu Tänaval on esindatud 50 pop-up restorani.
"Külaliste lauale jõuab erinevates variatsioonides Peipsi kala, kurk ja sibul, mis on valmistatud nii perekonna traditsioonide järgi kui ka tänapäevases tänavatoidu võtmes. Menüüst leiab ka näiteks küülikuliha, praetud lambaajud, rasstegai kalaga, pannivadsad sisu ja hämmetüsega, soe sõir moosiga ja palju muud," loetles Akkermann.
Kõige kaugem restoran Pihkva Hansa tuleb kohale Pihkvast. Kaasa löövad lisaks sõpruskondadele ja pererestoranidele väiketootjate ühendused Kääpa OTT ja Jõgevamaa Maitsed. Juubeliaastal esindab festivalil muuseume Eesti Põllumajandusmuuseum.
Pop-up restoranid on avatud 25. augustil kell 11-22 ja 26. augustil kell 11-18. Samas saab varuda kohalikku toidukraami talvesibula ja küüslaugu piirkonna laatadelt ning teeäärsetest müügikohtadest.
Juubeliaastal toimub festival koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna, Leader Eesti, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Alutaguse valla, Mustvee valla, Tartu valla, Luunja valla ja Kastre vallaga.