Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Lahja suitsukanasalat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Lahja suitsukanasalat
Lahja suitsukanasalat Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

230 kcal

10 min

1 punane sibul

1 sl veiniäädikat

1 tl suhkrut

4 muna

3 suitskanakoiba

2 kotitäit salatisegu või 3 punti rohelist salatit või suurem pea Rooma salatit

1 dl hakitud murulauku

Kastmeks:

1,5 dl petti või maitsestamata jogurtit

1 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

soovi korral 0,5 tl riivitud sidrunikoort ja/või 1 purustatud küüslauguküüs

Klopi kastmeained suletud kaanega purgis ühtlaseks. Tõsta sibulaviilud kuumutatud äädika-suhkru sisse marineerima. Keeda mune 5–6 minutit, vala vesi ära ning hoia külma vee all, kuni need on tsipake jahtunud. Koori seejärel. Eemalda koibadelt luud ja tükelda liha suupärasteks tükkideks. Sega paladeks rebitud salat, kanaliha, äädikast nõrutatud sibul ja murulauk. Tõsta tipuks poolitatud munad ning nirista üle kastmega.

Tagasi üles