Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Roheline hernesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Roheline hernesupp
Roheline hernesupp Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

20 min

220 kcal

3 sl oliiviõli

300 g suitsusinki

2 sibulat

2 porruvart

1,5 liitrit puljongit

6 kartulit

800 g külmutatud rohelisi herneid

soola-pipart

2 sl võid

veiniäädikat

0,5 dl hakitud tilli

Kuumuta potis õli ning prae hakitud sinki selles paar-kolm minutit. Lisa hakitud sibul ja õhukesed porruviilud ning prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on pehme. Vala juurde puljong ja kuumuta potitäis keema. Seejärel lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning keeda peaaegu pehmeks. Vala juurde herned ning keeda, kuni need on pehmed. Püreesta pool suppi blenderis ja sega ülejäänuga kokku. Maitsesta suppi soola-pipra, või ja veiniäädikaga. Serveeri hakitud tilliga.

Tagasi üles