Päevatoimetaja:
Margus Martin

Põldmarja kook ja kõrvitsa kardemoni smuuti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Põldmarja kook ja kõrvitsa kardemoni smuuti
Põldmarja kook ja kõrvitsa kardemoni smuuti Foto: Café Swiss

Põldmarja kook

240 g põldmarju

200 g lehttaigent

70 g tumedat suhkrut

40 g kiirkaerahelbeid

2 munarebu

10g kõrvitsaseemneid

Valmistamine:

Põldmarjad segada suhkru ja kaerahelvestega. Asetada lehttaigna keskele ja keerata taigen selle ümber (moodustub rull). Pintseldada pealt munarebuga ja puistata peale kõrvitsaseemneid. Küpsetada ahjus 190C juures 12-15min.

Kõrvitsa-kardemoni smuuti

200 g puhastatud kõrvitsat

30 g pruuni suhkrut

¼ vanilje kauna

80 ml piima

Jahvatatud kardemoni

Valmistamine:

Piimale lisada retsepti komponendid peale kõrvitsa, lasta keema ja jätta 5-8min seisma. Kõrvits tükeldada väiksemaks ja püreerida koos piimaga. Serveerida kõrvale kas väikses tassis või klaasis koos kõrrega.

Tagasi üles