Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/10/20/800126t1h4078.jpg)
Põldmarja kook
240 g põldmarju
200 g lehttaigent
70 g tumedat suhkrut
40 g kiirkaerahelbeid
2 munarebu
10g kõrvitsaseemneid
Valmistamine:
Põldmarjad segada suhkru ja kaerahelvestega. Asetada lehttaigna keskele ja keerata taigen selle ümber (moodustub rull). Pintseldada pealt munarebuga ja puistata peale kõrvitsaseemneid. Küpsetada ahjus 190C juures 12-15min.
Kõrvitsa-kardemoni smuuti
200 g puhastatud kõrvitsat
30 g pruuni suhkrut
¼ vanilje kauna
80 ml piima
Jahvatatud kardemoni
Valmistamine:
Piimale lisada retsepti komponendid peale kõrvitsa, lasta keema ja jätta 5-8min seisma. Kõrvits tükeldada väiksemaks ja püreerida koos piimaga. Serveerida kõrvale kas väikses tassis või klaasis koos kõrrega.