Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Suvikõrvitsaomlett

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suvikõrvitsaomlett
Suvikõrvitsaomlett Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu

20 min

220 kcal

6 muna

2–2,5 dl kohvi- või vahukoort

0,5–0,75 dl riivitud juustu (meelepärast kõvemat sorti, parmesan, pecorino või Forte sobib hästi)

1 sl võid

2 tl oliiviõli

2 keskmist suvikõrvitsat

serveerimiseks lisaports juustu

soola-pipart

Eelkuumuta ahjugrill. Klopi munad, koor, juust ja sool-pipar kausis ühtlaseks. Kuumuta vähemalt 22 cm läbimõõduga praepann keskmisele kuumusele. Sulata sellel siis või ja oliiviõli. Vala pannile munasegu ja prae, kuni see hakkab kergelt hüübima. Puista katteks jämedalt riivitud suvikõrvits ning jahvata sellele pisut musta pipart ja puista soola. Kui muna on peaaegu täiesti hüübinud ja kõrvits küps, libista koogike ahjuplaadile ning grilli ahjus veel umbes viis minutit, nii saad kena kuldse kooriku. Kui sul grilli pole, aseta taldrik tagurpidi omletile ning kummuta roog panni pöörates taldrikule. Taldrikult saad selle nõnda tagurpidi kenasti pannile tagasi libistada, suvikõrvitsaga pool all. Prae veel 5–7 minutit. Serveerimisel puista peale lisaports juustu. Hea värske salatiga. Sobib nii hommiku- kui ka õhtusöögiks.

Tagasi üles