/nginx/o/2011/10/14/792140t1h67dd.jpg)
Röstitud lamba tagatükk
800 g lamba tagatükki
1 rosmariini vars
2 küüslauguküünt
20 ml liivõli
Sool, pipar
Valmistamine:
Puhastada lamba tagatükk kelmetest. Marinaadi komponendid tükeldada väiksemaks ja valada üle oliivõliga. Asetada lambatükid marinaadi ja lasta seista 24h. Praadida pannil u. 2 min mõlemalt poolt ja küpsetada ahjus 85C juures kuni saavutab sisetemperatuuriks 51C(või soovitud küpsusastme).
Porgandi kadakamarjaleem
200 g puhastatud porgandit
60 g puhastatud juursellerit
4 kadakamarja
300 ml veisepuljongit
40 g puhastatud sibulat
50ml vahukoort
1 küüslauguküüs
15g võid
10g jahu
Soola, pipart
Valmistamine:
Köögiviljad tükeldada väiksemaks kuumutada 1/3 osa võis koos hakitud kadakamarjadega 5-8min. Lisada veisepuljong ja keeta pehmenemiseni. Püreerida, lisada vahukoor ja lasta keema tõusta. Segada vispliga sisse kuumutatud jahu-või segu ja kontrollida maitsestust.
Hautatud porru
200 g puhastatud porrut
400ml porgandi-kadakamarja leent
Valmistamine:
Porrust lõigata 2cm paksused diagonaalsed viilud, pesta ja valada üle porgandi leemega. Katta pealt küpsetuspaberiga. Küpsetada ahjus 120C juures 25-30min.
Punapeedivaht
400 g puhastatud punapeeti
2.5 g letsitini
Soola
Valmistamine:
Punapeedist valmistada mahl(või osta poest valmis punapeedi toormahl), lisada letsitin ja kuumutada 80C-ni. Vahustada nuimikseriga ja serveerida tekkinud vaht.
Maapirnipüree
200 g puhastatud maapirni
100 g vahukoort
Soola, pipart
Valmistamine:
Maapirn tükeldada väiksemaks ja valada peale koor, katta küpsetuspaberiga (kuumuse isoleerimiseks ja ühtlasemaks küpsetamiseks). Keeta pehmenemiseni ja püreerida. Maitsestada.