Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072

Banaanid jäätise ja kondenspiimaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Banaanid jäätise ja kondenspiimaga
Banaanid jäätise ja kondenspiimaga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20 min

310 kcal

5 banaani

2–2,5 dl vanillijäätist

0,5 dl kuivatatud jõhvikaid või rosinaid

3 sl vedelat mett

1/3 tl kaneeli

50 g röstitud metspähkleid

4 sl suhkruga kondenspiima või karamellkastet

0,5 dl jõhvikamahlakontsentraati või tumedat rummi

Lase rosinatel jõhvikamahlakontsentraadis või rummis veidi marineeruda. Viiluta banaanid ja piserda üle sidrunimahlaga, et lõikepind ei tõmbuks tumedaks.Mikserda köögikombainis jäätis nelja banaani viilude, rosinate, mee ja kaneeliga ühtlaseks. Jaota portsudeks ja tõsta need 10 minutiks sügavkülmikusse tahenema. Kaunista portsud ülejäänud banaaniviilude, hakitud pähklite ning lusikatäie kondenspiimaga.

Tagasi üles