Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Veisefileepala küüslauguubadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Veisefileepala küüslauguubadega
Veisefileepala küüslauguubadega Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

290 kcal

4 õhukest viilu veisefileed (4 x 150 g)

soola ja musta pipart

0,5 tl hakitud rosmariini

400 g rohelisi ube (võib ka külmutatud)

1/3 dl oliiviõli või 2 sl oliiviõli ja 2 sl võid

4 rammusat küüslauguküünt

25 g  + 50 g riivitud juustu (pecorino või parmesan)

soovi korral lisandiks keedukartulit või riisi

Kaste:

2 dl punast kuiva veini

1–2 sl suhkrut

1–2 sl punaveiniäädikat

0,75 tl magusat sinepit

1 sl võid  + 2 purustatud küüslauguküünt

soola-pipart

soovi korral 1 dl mustsõstramahla

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vasarda liha läbi ja maitsesta mõlemalt poolt soola-pipra ja rosmariiniga. Kuumuta potis vesi keema, maitsesta soolaga ning lase ubadel parajalt krõmpsuks keeda. Nõruta ja lisa 1 sl võid, 2 purustatud küüslauguküünt ning 50 g riivitud juustu. Keeda soovi korral ka kartul või riis. Kuumuta pannil u 2 sl oliiviõli ja prae lihaviilud mõlemalt poolt kenasti pruuniks (u 3 minutit mõlemale poolele). Tõsta fooliumisse ja puista peale 25 g riivjuustu. Jäta ootele.

Vala samale pannile punavein ning keeda u 4 minutit. Lisa küüslauk ja mõne hetke pärast ka suhkur, veiniäädikas, sinep, maitse järgi soola ja musta pipart. Vala juurde ülejäänud oliiviõli või hoopis või. Soovi korral võid kastmes kuumutada ka 1 dl mustsõstramahla.

Serveeri liha ubade, kastme ja soovi korral riisi või kartuli seltsis.

Tagasi üles