Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kookose-kanaroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kookose kanaroog
Kookose kanaroog Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu

30 min

280 kcal

2 kana rinnafileed

2 sibulat

1 purustatud küüslauguküüs

4 loorberilehte

näpuotsatäis musta pipart, tšillipulbrit, kurkumat, vürtsköömneid ja soola

1 sl suhkrut

3 suuremat tükeldatud tomatit

0,5 sl riivitud ingverit

0,75 dl taimeõli

1 purk ehk u 400 ml kookospiima

1,5 dl vett

Kuumuta vokkpann ja prae sektoriteks lõigatud sibulad pooles õlis kuldseks. Püreesta need köögikombainis või blenderis koos ülejäänud ainetega (v.a kana). Keeda kastet kastrulis koos loorberiga 10 minutit, kuni see muutub pisut paksemaks. Kuumuta ülejäänud õli pannil ja prae suupärasteks tükkideks lõigatud kanapalad kergelt jumekaks. Vala peale mikserdatud-keedetud kaste ning kuumuta roog keema. Kui kana on seest valge, kuid veel mahlane, on kaste valmis. Eemalda loorberilehed. Serveeri koos hea valge keeduriisi ja soovi korral värskete koriandrilehtedega.

Tagasi üles