Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072

Aprikoosi-martsipanilõik

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Aprikoosi-martsipanilõik
Aprikoosi-martsipanilõik Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20 min

330 kcal

500 g pärmi-lehttainast või lehttainast

1 purk ehk 750 g kompotiaprikoose

1 dl tükeldatud martsipani

100 g mandlilaaste

serveerimiseks vanillipudingut, -kastet või -jäätist

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Lõika tainas 4–6 tükiks, lao peale nõrutatud aprikoosid, puista üle martsipanipaladega ja küpseta 10 minutit. Seejärel puista peale ka mandlilaastud. Kui kakuke on kenasti krõbe ja kuldne ning mandlid kergelt jumekad, võta maius ahjust ja serveeri lisandiga.

Tagasi üles