/nginx/o/2011/10/07/782950t1h0fb5.jpg)
Kaalikasupp
450 ml härjasaba puljongit
350 g puhastatud kaalikaid
100 g apteegitilli
80 g vahukoort
50 g sibulat
20 g võid
2 küüslaugu küünt
Valmistamine:
Köögiviljad puhastada ja tükeldada väiksemaks. Kuumutada potis võis. Lisada puljong, maitseained ja keeta pehmenemiseni, püreestada. Lisada vahukoor ja lasta keema tõusta. Kontrollida maitset.
Härjasaba
1 härjasaba (võib ka veisesaba)
50 g porgandit
50 g sibulat
50g sellerit
1 loorberileht
2 terapipart
1 L vett
Valmistamine:
Härjasabad röstida ahjus 160 C juures 50min. Puhastada köögiviljad, tükeldada väiksemaks ja tõsta potti koos röstitud härjasabaga. Keeta vaiksel tulel u. 2 tundi. Tõsta saba välja lasta jahtuda ja kurnata puljong. Härjasaba liha ribad kuumutada võis, lisada hakitud aed-hakakputk, vormida kahvli abil ja serveerida.