Päevatoimetaja:
Margus Martin

Kaalika supp härjasaba lihaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kaalika supp härjasaba lihaga
Kaalika supp härjasaba lihaga Foto: Café Swiss

Kaalikasupp

450 ml härjasaba puljongit

350 g puhastatud kaalikaid

100 g  apteegitilli

80 g vahukoort

50 g sibulat

20 g võid

2 küüslaugu küünt

Valmistamine:

Köögiviljad puhastada ja tükeldada väiksemaks. Kuumutada potis võis. Lisada puljong, maitseained ja  keeta pehmenemiseni, püreestada. Lisada vahukoor ja lasta keema tõusta. Kontrollida maitset.

Härjasaba

1 härjasaba (võib ka veisesaba)

50 g porgandit

50 g sibulat

50g sellerit

1 loorberileht

2 terapipart

1 L vett

Valmistamine:

Härjasabad röstida ahjus 160 C juures 50min. Puhastada köögiviljad, tükeldada väiksemaks ja tõsta potti koos röstitud härjasabaga.  Keeta vaiksel tulel u. 2 tundi. Tõsta saba välja lasta jahtuda ja kurnata puljong. Härjasaba liha ribad kuumutada võis, lisada hakitud aed-hakakputk, vormida kahvli abil ja serveerida.

Tagasi üles