Päevatoimetaja:
Margus Martin

Munahüüve kukeseente ja musta leivaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Munahüüve kukeseente ja musta leivaga
Munahüüve kukeseente ja musta leivaga Foto: Café Swiss

Kogused 4-le

Munahüüve

10 muna

100 g vahukoort

50 g võid

5 g murulauku

Sool, pipar

Valmistamine:

Või sulatada potis, valada lahtiklopitud munad potti ja segada puulusikaga madalal kuumusel. Kui munasegu on peaaegu hüübinud lisada vahukoor ja maitsestada. Lõpus lisada hakitud murulauku.

Praetud kukeseened

160 g kukeseeni

30 g sibulat

1 küüslaugu küüs

30 g võid

Muskaatpähkel (värskelt riivitud)

Sool, pipar

Valmistamine:

Kukeseenel valida välja väiksemad ja puhastada varred. Sibul ja küüslauk hakkida peeneks ning kuumutada võis. Lisada seened ning kuumutada veel 2-3 min. Maitsestada ja serveerida

Must leib

12 õhukest viilu musta leiba

Oliivõli

Soolahelbeid

Valmistamine:

Mustaleiva viilud asetada ahjuplaadile, piserdada oliivõli ja soolahelvestega. Küpsetada ahjus 130 C juures ülemise kuumutusega 10-14min.

Tagasi üles