Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/09/29/771560t1h2df2.jpg)
4 portsu
20 min
365 kcal
1,5 dl kaerahelbeid või rosinateta müslit
soovi korral 2–3 purustatud küpsist
1,5 dl jahu
1 dl pruuni suhkrut
0,5 tl kaneeli
1 dl hakitud metspähkleid
100 g külma võid
1 suurem purk ehk u 800 g aprikoosikompotti
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri 1,5-liitrine ahjuvorm võiga. Sega kuivained kausis ning näpi sõrmedega sekka võitükid. Laota nõrutatud kompott vormi põhja ning puista peale purukate. Küpseta 20–25 minutiga kate mõnusalt krõbedaks. Serveeri jäätise, koore, vanillipudingu või vanilliga maitsestatud jogurtiga.