Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072

Kiire guljašš

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kiire guljašš
Kiire guljašš Foto: Jaan Heinmaa

u. 40 min

340 kcal

6 portsu

4 sl taimeõli

2 sibulat, hakitud

u. 750 g veisehakkliha (või sentimeetristeks kuubikuteks lõigatud fileed, tükeldatud strogonovipalad sobivad ka)
½ dl paprikapubrit (julgemad suisa ¾ dl)

2 tl  kuivatatud majoraani
1,5 tl köömneid
2 rammusat küüslauguküünt, hakitud
3 porgandit, väikesteks kuubikuteks lõigatud

1 naeris või kaalikas, väikesteks kuubikuteks lõigatud

1,2 l vett

700 g kartuleid (soovitan sorti mis keedes pudruks ei muutu), väikesteks kuubikuteks lõigatud või tükeldatud
1 suur tomat, vala keeva veega üle, koori nahk ning eemalda seemned, tükeldatud
½ rohelist tsillikauna

Serveerimiseks hapukoort

Kuumuta õli paksupõhjalises kaanega potis. Prae sibult kaanega kaetult, keskmisel kuumusel, u. 7 minutit.  Tõsta kuumust ja lisa pannile-potti liha. Maitsesta see soola-pipraga ning prae vaid mõned korradliha pöörates 6-8 minutit. Kui liha pruunikas, lisa paprika, majoraan, köömned ja küüslauk. Kuumuta veel paar minutit. Seejärel vala potti porgand-naeris ja vesi. Kuumuta pajatäis jkeema, kata pott kaanega ning keeda rooga madalamal kuumusel u. 20 min või kuni liha pehme (hakkliha puhul läheb kõik palju kiiremini). Lisa kartulid ja keeda onod pajas pehmeks. Kontrolli maitset j alia vajadusel soola-pipart. Lõpuks tõsta sisse tomat ja tsilli. Peale 2-3 minutit on guljass-supp valmis söömiseks.  Maitseb rukkileiva ning hapukoorega.

Tagasi üles