Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Porgandimuffinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Porgandimuffinid
Porgandimuffinid Foto: Jaan Heinmaa

40 minutit

u. 310 kcal

400 g porgandeid, tükeldatud (võib ka kõrvitsat)

4 muna

250 g suhkrut

160 g võid (sulatatud) või 1 ja ¾ dl rapsiõli

½ tl soola

1,5 dl täistera jahu

4 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl kaneeli

Purusta köögikombainis porgandid päris peeneks, lisa  munad, suhkur ning rasvaine. Mikserda veel korra. Sega kausis sool, jahu, küpsetuspulber ning kaneel. Vala porgandisegu jahule ning sega lühidalt ühtlaseks massiks. Määri vajadusel muffinivormid võiga ning jaota tainas 12 muffiniaugu vahel. Küpseta eelkuumutatud, 180 kraadises ahjus 25 minutit. Soovi korral nirista jahtunud muffinitele tuhksuhkrust ning sidrunimahlast valmistatud glasuuri.

Tagasi üles