/nginx/o/2011/09/16/753208t1h3155.jpg)
4 portsu
460 kcal
500 g veise-või kodust hakkliha
4 viilu röstsaia (lõika served ära ja pudista puruks
5 sl peeneks hakitud marineeritud peediviilusid (purgis müügil)
5 sl peedimarinaadi
1 marineeritud kurk, peenekshakitud
soovi korral 2 sl kappareid, hakitud
2 sl tumedat õlut või vett
1 tl soola, kuni ½ tl purustatud musta pipart
2 muna,lahtiklopitud
2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
1 väiksem sibul, peeneks hakitud
2 sl külma void, riivitud
praadimiseks void, pealepuistamiseks hakitud lehtpeterselli, lisandiks marineeritud peeti ja kartuliputru (keeda 500 g kooritud kartuleid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Tambi puruks.
Kuumuta kastrulis 2 dl kohvikoort keema. Lisa see koos 2 suure spl. võiga kartulitele. Kopi läbi ja serveeri kotlettidega.)
Vala saiale paar sl vettja jäta tahenema. Tõsta kõik ained hakkliha peale k.a. veega saiapuru ning sõtku mahlaseks kotletitainaks. Vormi munasuurusest portsust kotletid ja jäta need külmikusse pooltunniks tahenema. Kuumta pannil või ning prae kotletid mõlemalt poolt pruuniks. Ära üle küpseta!. Jäta fooliumi alla mõneks minutiks tahenema ning puista soovi korral üle lehtpeterselliga.