Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Punased kotletid pudrupadjal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Punased kotletid pudrupadjal
Punased kotletid pudrupadjal Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

460 kcal

500 g veise-või kodust hakkliha

4 viilu röstsaia (lõika served ära ja pudista puruks

5 sl peeneks hakitud marineeritud peediviilusid (purgis müügil)

5 sl peedimarinaadi

1 marineeritud kurk, peenekshakitud

soovi korral 2 sl kappareid, hakitud

2 sl tumedat õlut või vett

1 tl soola, kuni ½ tl purustatud musta pipart

2 muna,lahtiklopitud

2 küüslauguküünt, peeneks hakitud

1 väiksem sibul, peeneks hakitud

2 sl külma void, riivitud

praadimiseks void, pealepuistamiseks hakitud lehtpeterselli, lisandiks marineeritud peeti ja kartuliputru (keeda 500 g kooritud kartuleid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Tambi puruks.

Kuumuta kastrulis 2 dl kohvikoort keema. Lisa see koos 2 suure spl. võiga kartulitele. Kopi läbi ja serveeri kotlettidega.)

Vala saiale paar sl vettja jäta tahenema. Tõsta kõik ained hakkliha peale k.a. veega saiapuru ning sõtku mahlaseks kotletitainaks. Vormi munasuurusest portsust kotletid ja jäta need külmikusse pooltunniks tahenema. Kuumta pannil või ning prae kotletid mõlemalt poolt pruuniks. Ära üle küpseta!. Jäta fooliumi alla mõneks minutiks tahenema ning puista soovi korral üle lehtpeterselliga.

Tagasi üles