Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Idamaine nuudli ja liha salat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Idamaine nuudli ja liha salat
Idamaine nuudli ja liha salat Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

250 g munanuudleid (“lokkis” klotsiks pressitud nuudlid)

1 tl seesamiseemneõli

¾ dl taimeõli  

250 g vasika – või veisefileed, õhukesteks ribadeks 1 tl riivitud värsket inverit

1 rammus küüslauguküüs, purustatud

paar peotäit lestherneid või türgi ube, paariks minutiks keevast veest läbi lastud

1 dl kanapuljongit

1 sl sojakastet

1 sl austrikastet

1 karp idusid

pipart ja koriandrilehti serveerimiseks

Keeda munanuudlid pakendil oleva juhise järgi. Nõruta sõelal ning jahuta kiirelt. Sega seesamiõliga. Kuumuta wokpannil pool taimeõlist ning prae kõrgel kuumusel liharobad paari minuti jooksul pruuniks. Tõsta lihad taldrikule ootama.  Lisa ülejäänud õli pannile, ja prae ses minutike ingverit ja küüsaluku. Siis lisa pool puljongist ja herned või oad. Kuumuta paar-kolm minutit.  Tõsta paile tagasi lihad, ülejäänud puljong, nuudlid ning maitsekastmed koos idudega. Serveeri vähese pipra ning koriandriga.

Tagasi üles