/nginx/o/2011/08/31/728882t1hc90e.jpg)
4 portsu
30 min
320 kcal
500 g sea-või kodust hakkliha
3 sl soolapähkleid, hakitud
3 varretäit rohelist sibulat, hakitud
pöidlaküünepikkune jupp värsket ingverit, riivitud
soovi korral 1 sidruni riivitud koor
½ dl sojakastet (võib ka ilma) selle asemel kasuta maitse järgi soola
1 sl mett või heledat (või vahtra-) siirupit
tsipake tsillihelbeid või jahvatatud tsillipulbrit
soovi korral 2 sl hakitud lehtpeterselli või värsket korandrit
1-2 sl taimeõli
Serveerimiseks värsket slatit, burgerikukleid, tsillikastet vi hapukoort, tomativiile (kuid võid serveerida ka riis või vähese seesamiseemneõliga maitsestatud munanuudlitega.
Sega hakkliha pähklite, sibula, ingveri, sidrunikoore, 1-2 sl sojakastme, enamuse mee, tsilli ja maitserohelisega. Maitsesta vajadusel soola ning pipraga. Vormi 4-6-eks kotletiks ja hoia 30 minutit külmikus toidukile all tahenemas. Prae 2-3 mõlemalt poolt pruunikaks ning küpseta siis ahjus kuni 10 minutit. Võid ka pannil lõpuni praadida. Hia fooliumi all soojas ja tahenemas. Sega ülejäänud soja ja mesi ning määri sellega kuumi kotlette pealt. Serveeri näiteks koduse burgeriõhtusöögina. Või salatipadjal ning portsukese kartulipüreega.
Hüva nõu: Kotlette saad ka enne küpsetamist sügavkülmutada, lao pätside vahele küpsetuspaberitükk ning tõsta kotletid teineteise peale karpi. Enne praadimist lase 12 tundi külmikus “sulada”.