Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Spagetid kana ja punase pestoga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Spagetid kana ja punase pestoga
Spagetid kana ja punase pestoga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20 min + 30 min kanale

2 kanarinnafileed

1 punane paprika, grillitud ja kelme eemaldatud (või ¾ dl grillitud paprikat õlis purgist)

1 dl päiksekuivatatud tomateid, õlist nõrutatud ning hakitud

1 dl riivitud parmesani

1 küüslauguküüs, purustatud

¾ dl sidrunimahla (1-2 sidruni jagu)

400 g spagette

100 g fetajuustu

kaunistuseks hakitud peterselli

Kuumutakastrulitäis vett keema ning madalda siis kuumust. Tõsta vette kanafileed ning lase nõrgal tulel 7 minutit keeda. Tõsta pott tulelt ning hoia fieesid 30 minutit kuumas vedelikus (kuni need küpsed). Tõsta lõikelauale ning haki suupärasteks paladeks.

Mikseda köögikombainis küüslauk, päiksekuivatatud tomatid, grillpaprika ning parmesan. Lisa vähehaaval sidrunimahl ning vajadusel pisut tomatite õli. Keeda spagettid pakendil oleva juhise järgi ja nõruta sõelal. Sega punane pesto spagettidega, tõsta portsjonid taldrikule ning kaunista fetakuubikte ning hakitud lehtpeterselliga.

Hüva nõu: kanafileede asemel võid kasutada ka tükeldatud grillitud kana või kanafileesinki.

Tagasi üles