/nginx/o/2011/08/26/722678t1hdba1.jpg)
u. 10 sööjat
30 min + tahenemiseks kuluv aeg
12 suuremat leiva või röstsaiaviilu või 16 väiksemat
lõika soovi korral ära servad
u. 250-300 g sinki, hakitud
1 suur purk (u. 400 g) ananassiviile või- tükke
200 g maitsestamata toorjuustu
2 dl hapukoort
1 sl Dijon sinepit
1 dl hakitud maitserohelist (murulauku, lehtpeterselli)
u. ½ tl soola (sõltub lui soolane on sink)
paar pööret värskelt jahvatatud pipart
2 hapukurki, hakitud
katteks:
1 dl hapukoort
1 dl majoneesi
u. 3 sl maitsestamata toorjuustu või sulatatud juustu
Mikserda katteained ühtlaseks masiiks
Kaunista tort näiteks singist välja lõigatud kujundite, 1 väikse purgitäie (u. 200g) konserveeritud ananassitükkide, salatilehtede või murulaugu ning hakitud paprika või hapukurgiga.
Sega toorjuust, hapukoor, sinep ja maitseroheline ühtlaseks. Puista täidisele lisaks sink, hakitud konservananassi ning soovi korral hapukurk. Sega kõik korralikult läbi. Tõsta kolmandik leiva-või saiaviiludest alusele kõrvuti. Võid laduda ruudu või ristküliku. Tõsta pool täidisest viiludele ja lao peale järgmine kiht. Jaota tordile ülejäänud täidis ja kata saia-või leivaga. Võimalusel lase võileivatordil mõned tunnid kuni terve öö külmikus taheneda. Määri tordi peale ning külgedele kattekreemi ning kaunista.