Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Võileivatort singi ja ananassiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Võileivatort singi ja juustuga
Võileivatort singi ja juustuga Foto: Jaan Heinmaa

u. 10 sööjat

30 min + tahenemiseks kuluv aeg

12 suuremat leiva või röstsaiaviilu või 16 väiksemat

lõika soovi korral ära servad

u. 250-300 g sinki, hakitud

1 suur purk (u. 400 g) ananassiviile või- tükke

200 g maitsestamata toorjuustu

2 dl hapukoort

1 sl Dijon sinepit

1 dl hakitud maitserohelist (murulauku, lehtpeterselli)

u. ½ tl soola (sõltub lui soolane on sink)

paar pööret värskelt jahvatatud pipart

2 hapukurki, hakitud

katteks:

1 dl hapukoort

1 dl majoneesi

u. 3 sl maitsestamata toorjuustu või sulatatud juustu

Mikserda katteained ühtlaseks masiiks

Kaunista tort  näiteks singist välja lõigatud kujundite, 1 väikse purgitäie (u. 200g) konserveeritud ananassitükkide, salatilehtede või murulaugu ning hakitud paprika või hapukurgiga.

Sega toorjuust, hapukoor, sinep ja maitseroheline ühtlaseks. Puista täidisele lisaks sink, hakitud konservananassi ning soovi korral hapukurk. Sega kõik korralikult läbi. Tõsta kolmandik leiva-või saiaviiludest alusele kõrvuti. Võid laduda ruudu või ristküliku. Tõsta pool täidisest viiludele ja lao peale järgmine kiht. Jaota tordile ülejäänud täidis ja kata saia-või leivaga. Võimalusel lase võileivatordil mõned tunnid kuni terve öö külmikus taheneda. Määri tordi peale ning külgedele kattekreemi ning kaunista.

Tagasi üles