Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Iirisetäidisega õunamuffinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Iirisetäidisega õunamuffinid
Iirisetäidisega õunamuffinid Foto: Jaan Heinmaa

45 min

12 tk

290 kcal /muffin

100 g võid, sulatatud

2 muna, lahtiklpitud

1 dl piima

1,5 dl hapukoort

4 dl jahu (võta 2 spl vähemaks)

1 dl suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl soodat

u. 3 keskmise suurusega haput õuna (u. 300 g), kooritud ja tükeldatud

50 g metsa-kreeka,- või pekaanipähkleid

100 g iiriskomme, hakitud

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Võita 12 auguline muffinipann või vooderda augud paberist vormidega. Sega kuivained eraldi kokku ning lisa pähklid, iirised ning õunad. Muna, piim, sulavõi (jahutatud) ja hapukoor klopi kokku ning sega siis kiiresti kuivainetega. Mass võib jääda tükiline, peaasi et sa tainast üle ei sega! Täida muffinivormid ning küpseta u. 25 minutit kuni muffinid kuldsed ning kenasti kerkinud ja küpsed.

Tagasi üles