Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072

Mahe hernesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mahe hernesupp
Mahe hernesupp Foto: Toit&Trend

6 portsu

30–40 min

430 kcal

300 g suitsusinki (müüakse ka õhukesi suitsuribitükke, need sobivad kõige paremini)

3 porgandit

1 sibul

soovi korral 1 sellerivars

250 g rohelisi kuivatatud herneid, mida on külma veega loputatud (võid need hommikul külma veega koos kaussi panna, siis valmib supp kaks korda kiiremini)

450 g kartuleid

soovi korral peotäis külmutatud herneid

2 l vett

soola-pipart

Pane külma vette sink, herned, viilutatud porgandid ja seller ning hakitud sibul. Kuumuta keema ja koori vaht. Keeda nii kaua, kuni herned on peaaegu pehmed. Maitsesta soola-pipraga ning viska sekka kooritud ja tükeldatud kartulid. Keeda kartulid pehmeks. Lõpuks lisa soovi korral värsked herned. Kuumuta veel korra keema, kontrolli maitset ja raputa vajadusel soola-pipart juurde. Serveeri värske leiva ja hapukooretörtsuga.

Tagasi üles