Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Ricotta-marja-juustukook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ricotta-marja-juustukook
Ricotta-marja-juustukook Foto: Jaan Heinmaa

1/2 küpsisepurupõhja

Täidiseks:

200–250 g ricottat või lahjat kohupiima

100 g maitsestamata toorjuustu

3/4 dl suhkrut

2 munavalget

1 muna

2 tl riivitud sidrunikoort

2 sl jahu

400 g külmutatud marju (punane sõstar, kirsid vm)

0,5 dl suhkrut

2 dl vett

umbes 3–4 külmas vees leotatud ja kuivemaks pigistatud želatiinilehte

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda koogivormi põhi küpsisepuruga. Klopi toorjuust suhkruga ning lisa ükshaaval muna ja munavalged. Lisa ühtlasele massile sidrunikoor ja jahu. Sega läbi ning kalla pool täidisest põhjale. Viska suur peotäis marju koogi peale laiali ning vala peale ülejäänud täidis. Küpseta 50 minutit kuni tund ja jahuta väljalülitatud, praokil uksega ahjus 30 minutit kuni 1 tund.

Kuumuta vesi ja suhkur. Pane sisse ülejäänud marjad ning aja peaaegu keema. Eemalda pliidilt ning viska želatiinilehed kuuma marjasegusse. Sega, kuni need on lahustunud. Jahuta toatemperatuurini ning kalla vormis olevale koogile. Aseta külmikusse üle öö tahenema.

Tagasi üles