Päevatoimetaja:
Lomely Mäe

Pavlova tort

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pavlova tort
Pavlova tort Foto: Erik Riikoja

  

Koostis:

4 toasooja munavalget

noaotsatäis soola

250 g suhkrut

2 tl maisitärklist

paar tilka vanilliekstrakti

1 tl valget veiniäädikat

Serveerimiseks:

3 dl vahustatud 35% rõõska koort

20 keskmist maasikat

Valmistamine:

1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista sellele 22–25 cm rõngas.

2. Klopi munavalged koos soolaga pooltugevaks vahuks. Lisa osade kaupa suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu.

3. Raputa läbi sõela vahu peale maisitärklis ja omavahel segatud äädikas ja vanill ning sega mass ettevaatlikult läbi.

4. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele ning silu pealt ning külgedelt ühtlaseks. Eriti oluline on pealmise kihi silumine, sest hiljem peab ta tagurpidi keeratuna tasaselt taldrikul seisma.

5. Pane besee ahju ning alanda ahju kuumust 130–140 kraadini. Küpseta 1 tund.

6. Keera kuumus kinni ning jäta ahjuuks irvakile, et besee saaks ahjus jahtuda.

7. Kummuta Pavlova sobiva suurusega siledapõhjalisele taldrikule.

8. Kata vahukoorega ning kaunista viilutatud maasikatega.

Tagasi üles