Koostis:
4 toasooja munavalget
noaotsatäis soola
250 g suhkrut
2 tl maisitärklist
paar tilka vanilliekstrakti
1 tl valget veiniäädikat
Serveerimiseks:
3 dl vahustatud 35% rõõska koort
20 keskmist maasikat
Koostis:
4 toasooja munavalget
noaotsatäis soola
250 g suhkrut
2 tl maisitärklist
paar tilka vanilliekstrakti
1 tl valget veiniäädikat
Serveerimiseks:
3 dl vahustatud 35% rõõska koort
20 keskmist maasikat
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista sellele 22–25 cm rõngas.
2. Klopi munavalged koos soolaga pooltugevaks vahuks. Lisa osade kaupa suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu.
3. Raputa läbi sõela vahu peale maisitärklis ja omavahel segatud äädikas ja vanill ning sega mass ettevaatlikult läbi.
4. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele ning silu pealt ning külgedelt ühtlaseks. Eriti oluline on pealmise kihi silumine, sest hiljem peab ta tagurpidi keeratuna tasaselt taldrikul seisma.
5. Pane besee ahju ning alanda ahju kuumust 130–140 kraadini. Küpseta 1 tund.
6. Keera kuumus kinni ning jäta ahjuuks irvakile, et besee saaks ahjus jahtuda.
7. Kummuta Pavlova sobiva suurusega siledapõhjalisele taldrikule.
8. Kata vahukoorega ning kaunista viilutatud maasikatega.