Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Sealihasalat ubadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sealihasalat ubadega
Sealihasalat ubadega Foto: Toit&Trend

4 portsu

25 min

400 g sea(sise)fileed

1/3 dl oliiviõli

300 g külmutatud herneid

400 g külmutatud (või värskeid) rohelisi ube

¾ dl riivitud parmesani

¾ dl kohvikoort

1,5 tl riivitud apelsinikoort

2-3 sl värsket apelsinimahla

2 tl magusat (Dijon) sinepit

1-2 küüslauguküünt, purustatud

Määri filee ümbert õliga ning maitsesta soola-pipraga. Kuumuta ahjugrill (või pann) ning rösti liha ümberringi pruunikaks (igalt küljelt 6-7 min) ja aseta fooliumisse tahenema. Aja suurem pott veega keema, lisa maitse järgi soola ning kuumuta ube, kuni need parajalt krõmpsud.  Keetmise lõpupoole lisa ka herned. Nõruta sõelal. Lõika sealihast õhukesed viilud, tõsta need koos ubadega kaussi ja puista peale riivitud parmesan. Sega läbi. Klopi kokku kohvikoor, apelsinimahl ja -koor, sinep ning küüslauk. Maitsesta kaste soola-pipraga ja vala salatile.

Tagasi üles