Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Mustasõstrajäätis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mustsõstrajäätis
Mustsõstrajäätis Foto: Erik Riikoja

Koostis:
2 muna
2 dl tuhksuhkrut
2 dl püreestatud musti sõstraid
5 dl 35% rõõska koort
 

Valmistamine:
1. Komplekteeri vajaminevad toorained.
2. Püreesta saumikseriga mustad sõstrad. Kui marjad on külmutatud, võta need külmikust tunniks sulama. Võivad olla veidi jääs, siis külmub maius paremini.
3. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks.
4. Vahusta munad suhkruga helekollaseks vahuks.
5. Lisa muna-suhkru segule püreestatud mustad sõstrad ja vahustatud koor. Sega ettevaatlikult läbi.
6. Kalla külmakindlasse vormi/vormidesse ning pane vähemalt järgmise päevani sügavkülma.
7. Kummuta jäätis väiksematest vormidest välja või tõsta lusikaga suuremast vormist paras portsjon. Serveeri marjadega.

Tagasi üles