Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Grillitud veise välisfilee lõigud tomatirisotoga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Grillitud veise välisfilee lõigud tomatirisotoga
Grillitud veise välisfilee lõigud tomatirisotoga Foto: Parim Maitse

Neljale

400 g veise välisfileed

1 väiksem sibul

200 g arborio riisi

50 g võid

100 g Santa Maria päikesekuivatatud tomateid

4 sl tomatipüreed

500 ml köögiviljapuljongit

100 g Parmesani juustu

Santa Maria Taco maitseainesegu

Santa Maria kivisoola (Rock Salt)

Santa Maria Tellicherry pipart

Lõika veise välisfileest õhemad viilud, maitsesta Taco maitseaineseguga ning jäta seisma, kuni valmistad risotot. Risoto tegemiseks prae võis hakitud sibul, päikesekuivatatud tomatid ja riis. Lisa tomatipüree ja osa puljongist. Sega ning lase madalal tulel keeda, kuni suurem osa veest aurustub. Nüüd hakka puljongit juurde valama ja keeda aeg-ajalt segades, kuni riis on valmis. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks sega juurde riivitud Parmesan. Serveeri koos kuumal grillpannil praetud veise välisfileega.

Tagasi üles