Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Piirivalvurite ja keskkonnakaitsjate ühise aluse nimeks saab Valve

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Piirivalvur kaatriroolis.
Piirivalvur kaatriroolis. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Reedel ristitakse Saaremaal Nasval Baltic Workboatsi laevatehases piirivalve ja keskkonnainspektsiooni ühine patrull-laev, mis saab nimeks Valve.


Laeva nimi Valve tuleb sõnast valvamine ning on otseselt seotud laeva ülesannete ehk järelevalvega, teatasid piirivalveamet ja keskkonnainspektsioon ühises pressiteates.

23,7 m pikkuse ja 5,7 m laiuse ning 41,9 miljonit krooni maksma läinud laeva tellijaks on keskkonnainspektsioon, kuid meeskonna komplekteerib ning igapäevast teenistust hakkab korraldama piirivalve.

Kuna laeva meeskond koosneb piirivalvuritest, saab laeva kasutada ka merepiiri valvamiseks. Vajadusel saab piirivalve osutada abi merehätta sattunud inimestele. Ühises kasutuses olev laev võimaldab kiiresti reageerida ka merereostuste korral.

Laevaga hakatakse valvama kalapüüki Läänemerel Euroopa Liidu majandusvööndis.

Laeva hankimine tulenes Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitika nõuetest, mille järgi peab Eesti tagama järelevalve oma kalalaevade tegevuse üle sõltumata nende püügikohast.

Poole laeva ehituseks minevast summast kattis Eesti riik, ülejäänud poole summa ulatuses toetas Euroopa Komisjon.

Tagasi üles