Päevatoimetaja:
Ulla Länts
+372 666 2307

Läätsesalat tomatite ja koduaiaürtidega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Läätsesalat tomatite ja koduaiaürtidega
Läätsesalat tomatite ja koduaiaürtidega Foto: Jaan Heinmaa

6 sööjat

40  minutit

2,5 dl rohelisi või pruune läätsi (loputa külma veega ja nõruta)

2 hakitud rammusat küüslauguküünt

1 tl soola

3–4 hakitud suuremat tomatit

5 varretäit hakitud rohelist sibulat

¾ dl hakitud värsket tilli

¾ dl hakitud värsket basiilikut

3 sl punaveiniäädikat

¾ dl oliiviõli

musta jahvatatud pipart ja soovi korral pisut sidrunimahla

Kuumuta liiter vett keema ning lisa pool soolakogusest, läätsed ja küüslauk. Vähenda kuumust ja hauta (ilma kaaneta!) u 25 minutit või kuni läätsed on parajalt pehmed. Nõruta sõelal ja kalla kaussi. Lisa kohe kõik ülejäänud ained. Serveerida võid nii soojalt kui ka jahtunult.

Tagasi üles