Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Juustukook kõrvitsa või bataadiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Juustukook kõrvitsa või bataadiga
Juustukook kõrvitsa või bataadiga Foto: Jaan Heinmaa

1 pakk ehk u 300 g muretainast

400–500 g kooritud ja tükeldatud maguskartulit ehk bataati või kõrvitsat

6 sl suhkrut

200 g toorjuustu

300–400 g maitsestamata kohupiima või ricottat

2 sl maisitärklist

2 sl vanillsuhkrut või 1 tl kaneeli ja terake riivitud muskaatpähklit

5 muna

Vooderda kuni 26 cm läbimõõduga koogivorm muretainaga, lõika serv siledaks ning aseta külmikusse.

Kuumuta ahi 190–200 kraadini. Küpseta bataati või kõrvitsaid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil u 20 minutit. Kui vili pehme, püreesta see kausis saumikseriga. Jahuta mass toatemperatuurini.

Kata fooliumist tõmmatud ribadega vormi tainaga vooderdatud servad, tainast kergelt surudes. Küpseta koogipõhja u 15 minutit, kuni põhi hakkab võtma kuldset tooni. Eemalda foolium ning küpseta veel 5 minutit.

Klopi toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga (või muude maitseainetega) ühtlaseks. Sega juurde kohupiim. Seejärel klopi massi sisse ükshaaval munad. Vala juurde ka bataadi- või kõrvitsapüree. Kalla tainapõhjale ning küpseta 180kraadises ahjus 45–50 minutit.

Tagasi üles