Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Ribiroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ribiroog
Ribiroog Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu

45 min + ribide maitsestumisele kuluv aeg

3 dl pruuni suhkrut

2,5 dl sojakastet

1 sl seesamiseemneõli

u 1 tl purustatud tšillit või 1/3 tl jahvatatud tšillipulbrit

4 rammusat purustatud küüslauguküünt

pöidlapikkune jupp värsket kooritud ja peeneks hakitud ingverit

2 kg searibisid (õhukesed

krõmpskondiga on kõige paremad)

5 varretäit rohelist hakitud sibulat

Klopi marinaadiks kokku sojakaste, suhkur, õli, tšilli, küüslauk, ingver ning ¾ dl vett. Lõika vajadusel ribid lühemaks ning tõsta suurde kaussi, karpi või tugevasse
kilekotti. Hoolitse selle eest, et ribid saaksid üleni kastmega kaetud. Hoia vähemalt tunnike või lausa üle öö marinaadis. Kuumuta ahi 200 kraadini, kata ahjuplaat fooliumiga, aseta plaadile rest ning küpseta ribisid (kaarjas pool ülal) 25 minutit. Vahepeal kuumuta ribisid katnud marinaad keema. Pärast 20 minutit on see keenud siirupiseks kastmeks. Määri ribisid kastmega, pööra ümber ning küpseta veel 20 minutit. Pööra jälle ja pintselda kastmega, küpseta, kuni liha pehme.
Serveeri meelepärase salatiga, peale puista rohelist sibulat.
 

Tagasi üles