Valmista suupärasteks tükkideks lõigatud kanalihale kiire marinaad palsamiveiniäädika, oliiviõli, pipra, soola ja maitserohelisega. Jäta vähemalt tunniks maitsestuma.
Kana- ja murelisalat leivakuubikutega
Kuumuta pann, sulata või ja lisa törts oliiviõli. Lõika leivaviilud kuubikuteks. Mida tumedam ja rosinasem leib on, seda parem. Mina kasutan omavalmistatud leiba, mis on koriandri ja suurte mustade rosinate ning tiheda seemnepuistega. Kui leivakuubikud on esimese tulisuse kätte saanud, puista juurde peotäis mandlilaaste. Keeruta mõni hetk ning lisa puruks pressitud küüslauguküüs. Sega kiirelt ning võta tulelt.
Kuumuta teine pann ning prae kanafileetükid. Rebi salatilehed suurde kaussi. Mida erinevamaid kasutad, seda mõnusam on tulemus. Puhasta murelid kividest ning kukuta salatipadjale. Lisa fetakuubikud või suuremast tükist murendatud palad, leib mandlilaastudega ning viimasena lihatükid. Vispelda kokku kaste oliiviõlist, palsamiveiniäädikast, meest, soolast ja piprast. Nirista salatile, sega õrnalt läbi ning serveeri kohe.
Marinaadiks:
1 sl palsamiveiniäädikat
1 sl oliiviõli
soola ja pipart
värskeid ürte
Salatiks:
2 kanafileed
peotäis puhastatud mureleid
fetakuubikuid
4 viilu head leiba
1 küüslauguküüs
pisut võid
oliiviõli
mandlilaaste
tammelehesalatit, rukolat, oblikaid jms
Kastmeks:
törts palsamiveiniäädikat (nt viigimarja- või vaarikalisandiga)
oliiviõli
1 tl mett
soola ja pipart