Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Suurem suupiste suitsujuustuga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suurem suupiste suitsujuustuga
Suurem suupiste suitsujuustuga Foto: Jaan Heinmaa

6 dl hakitud tomateid

1 dl hakitud lehtpeterselli

soovi korral 2–3 peeneks hakitud küüslauguküünt

1 dl oliiviõli

1 sl valget veiniäädikat

½ tl purustatud musta pipart

u ½ tl soola

u 70–100 g suitsujuustu

4 suuremat saiaviilu

1 u 500grammine baklažaan

Sega tomat, petersell, õli ja veiniäädikas. Maitsesta salat siis soola-pipraga. Eelkuumuta ahju- või õuegrill. Lõika baklažaanil kahelt poolt küljed maha ning siis pikuti neljaks paksemaks viiluks. Puista üle soolaga ja lase pisut seista. Kuivata seejärel viilud korralikult ning määri need mõlemalt poolt oliiviõliga. Pintselda ka saiaviilud õliga. Lõika suitsujuust viiludeks (või murenda sõrmede vahel). Grilli sai ja baklažaan kuldseks. Saiad jäta jahtuma. Aseta baklažaan ahjuplaadile, lao viljale kiht suitsujuustu ning grilli veel niikaua, kuni juust sulanud. Nüüd tõsta saiale tomatisalat, peale juustubaklažaan. Serveerimisel võid taldrikule siristada mekiks pisut oliiviõli.

Tagasi üles