Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387
Saada vihje

Klassikaline ameeriklane

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Klassikaline ameeriklane
Klassikaline ameeriklane Foto: Jaan Heinmaa

umbes 10 sööjat

Küpsisepõhi:

200 g digestiiv-, täistera- või kaeraküpsiseid

100–125 g sulavõid

Purusta küpsised köögikombainis või kilekotis tainarulliga “üle sõites”. Lisa sulavõi ja sega ühtlaseks. Määri 20–22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ning siseküljed võiga, vooderda küpsetuspaberiga. Kata vormi põhi ja soovi korral küljed küpsisekihiga ning hoia koogipõhja 15–20 minutit külmikus.

Täidiseks:

800–900 g toorjuustu

2 ja 1/3 dl suhkrut

1–2 tl vanillsuhkrut

4 muna

Katteks: 1,5 dl hapukoort + 2 sl tuhksuhkrut, tibake sidrunimahla

Eelkuumuta ahi 150 kraadini. Klopi toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga ühtlaseks. Vahusta ükshaaval juurde munad. Kalla täidis jahutatud põhjale ning küpseta ahjus 35–45 (või isegi 50–55 minutit) minutit. Servad saavad pisut kuldse jume, kuid keskelt peab kook päris “võbelev” olema. Jäta ahjuuks praokile ning lülita ahi välja. Lase koogil 2–3 tundi ahju järelküpseda-jahtuda.  Pane kook ööseks külmikusse tahenema. Sega hapukoor, tuhksuhkur ja sidrunimahl. Määri kattekreem koogile ja serveeri.

Tagasi üles