Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Forell jogurtikastmes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Forell jogurtikastmes
Forell jogurtikastmes Foto: Toit&Trend

Neljale kuni kuuele

1 värske forell (1–1,5 kg)

2 tomatit

2 tera nelki

4 küüslauguküünt

2 sibulat

4 sl oliiviõli

1 laim

300 g maitsestamata jogurtit

1/2 tl kurkumipulbrit

1 tl paprikapulbrit

näpuotsaga tšillipulbrit

näpuotsaga muskaatpähklipulbrit

soola maitse järgi

võid määrimiseks

garneeringuks rosmariinioksake

Puhasta kala. Jäta pea alles, eemalda lõpused ja muu kättesaadav kraam. Kalale tee noaga diagonaalsed lõiked.

Valmista kaste. Pane kaussi 2 sl õli, 1 tl laimimahla, kurkumi-, tšilli- (näpuotsaga), paprika- ja muskaatpähklipulber, sool ja jogurt. Sega korralikult läbi. Pane kala kastme sisse ja lase seista 2 tundi.

Kuumuta praepannil 2 sl õli, lisa nelk, hakitud sibul, küüslauk ja prae, kuni need on kergelt pruunid, siis lisa tükeldatud tomatid. Prae, kuni tomat on küps.

Määri ahjupann võiga, pane kala koos jogurtikastmega pannile ja kata tomati-vürtside seguga. Kata ahjupann fooliumiga ja küpseta 250 °C juures 20–25 minutit. Garneeri rosmariini ja laimiga.

Tagasi üles