Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
Saada vihje

Vaata otseülekannet: Eesti meeskond astub võistlustulle kokkade olümpial Bocuse d’Oril

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eesti kokkade meeskond.
Eesti kokkade meeskond. Foto: Margus Johanson

Eesti võistleb täna Itaalias Torinos kokandusolümpiaks tituleeritud võistlusel Bocuse d’Or.

Otseülekannet võistlustööde esitluselt saab online'is jälgida Eesti aja järgi kell 14.30-18.00, auhinna tseremoonia toimub kell 19.00.

Eestit esindab võistlustel Pavel Gurjanov, tema abikokk on Martin Kasperovits, mõlemad restoranist Bordoo. Meeskonda kuuluvad veel organisatsooni president Vladislav Djatsuk (Mon Repos), aupresident Dimitri Demjanov (Gloria), treener Dmitri Haljukov (CRU), tehniline treener Emmanuel Wille (Olde Hansa), tugimeeskond Heidi Pinnak (Sume) ja Dmitri Rooz (Farm).

Kohustusliku liharoa tooraine on sel aastal: noorlooma sisefilee, vasika harknääre ja riis. Lisaks tuleb juurde valmistada kolm garneeringut. Teise roa etteantud tooraine on Itaalia päritolu castelmagno juust ja munad. Üllatustooraine, mis selgus päev enne võistlust ja tuleb sobitada muna- ja juusturoa juurde, on spagetid.

Pavel Gurjanovi sõnul on ettevalmistused kulgenud igati plaanipäraselt. «Jõudsime Torinosse juba mitu päeva varem ja oleme treeninud siinses ettevalmistusköögis. Meeleolu on väga hea,» sõnas kokk.

«Konkurents on sel korral tõesti tugev. Täna ehk võistluste teisel päeval, osalevad enamus Skandinaavia riike – Rootsi, Soome, Norra, Taani. Eile paistsid silma Prantsusmaa, Belgia, Island ja Ungari,» rääkis Gurjanov. Tegemist on Euroopa eelvooruga, millest edasipääsuks ülemaailmsesse finaali on vajalik kahe päeva arvestuses pääseda 20 võistleja seast kümne parima sekka.

Torinosse on kohapeale sõitnud umbes 50 fänni Eestist, kes elavad tribüünidel spordivõistlustele sarnaselt, lippe lehvitades ja lärmi tehes, oma riigi esindajale kaasa.

Rahvusvaheline žürii hindab võistlustööde juures nii menüü kontseptsiooni, maitset, väljapanekut, kohaliku köögi eripärade esiletoomist kui ka tehnilisi oskusi ja toorainega säästlikku ümberkäimist. Võistluste eestvedaja ja žüriilige Vladislav Djatsuk tänab südamest kõiki toetajaid, kes on teinud võimalikuks Eesti osalemise sellele maailma prestiižseimal kokkade võistlusel.

Tagasi üles