Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072

Madalal temperatuuril küpsetatud seakülg veinikastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Madalal temperatuuril küpsetatud seakülg veinikastmega
Madalal temperatuuril küpsetatud seakülg veinikastmega Foto: Jaan Heinmaa

Neljale

800 g seakülge

100 g sibulat

4 küüslauguküünt

1 loorberileht

4 sl õunaäädikat

3 sl mett

soola, pipart

4 peeti

oliiviõli

4 suuremat kartulit

400 g hapukapsast

200 g seeni

100 g peekonit

Veinikaste:

fileeritud searibi

punast veini

50 g võid

jahu

soola

pipart

sojakastet

Marinaadiks purusta blendris sibul, küüslauk, loorber, mesi ja õunaäädikas. Seejärel puhasta seakülg ribist ja kamarast ning aseta see marinaadi, maitsesta soola ja pipraga. Lase marineeruda  u 8 tundi, seejärel keera marineeritud siga fooliumisse. Küpseta 180 kraadi juures u 30 minutit. Seejärel vähenda tempearatuuri 130 kraadini ja jätka küpsetamist 2 tundi.

Maitsesta peet soola ja oliiviõliga, keera fooliumisse ja küpseta koos seaküljega ahjus (u 2,5 tundi).

Keeda kartul, hauta kapsas.

Lõika seened ja peekon kuubikuteks ja prae pannil.

Kastme tegemiseks prae eelnevalt fileeritud searibisid mõlemalt poolt, kuni need on pruunistunud. Vala punane vein ribidele ja keeda vein poole jagu kokku ning lisa vett. Keeda 30 minuti jagu ja paksenda jahuga. Keeda, kuni kaste pakseneb. Lõpus maitsesta sojakastme, soola ja pipraga ning lisa kastmele võid.

Serveeri nagu pildil.

Tagasi üles