Ajakirja Kaitse Kodu! palvel valmistas tunnustatud toidublogija Tuuli Mathisen kaitseväe toidupakist nr 4 hõrgutava roa. Proovisime seda välistes tingimustes järgi teha. Mis sellest kõigest sai, vaata videost.
Siili eri: Hõrgutised kaitseväe kuivtoidupakist nr 4
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ent esmalt retsept:
Soojad võileivad tomatikastmes sprottide ja juustuga
Lihtne ja kiire hommikusöök, kus leivale sätitud tomatikastmes kalale annavad maitselisa priske sibularatas ja sulanud juust. Tubastes tingimustes saab sellised võileivad loomulikult ahju pista, kuid metsalaagris võib sama võileiva ka grillrestil vaiksel tulel valmis küpsetada.
Võileib on valmis siis, kui leival olev juust on sulanud. Siis ei jää muud üle, kui lihtsalt nautida.
2 viilu leiba
1 karp sprotte tomatikastmes
paar rammusat sibularatast
2 viilu juustu
Tõsta 4–5 sprotti leivale üksteise kõrvale. Lisa ka tomatikastet. Peale aseta sibularatas ja kata kõik juustuviiluga. Aseta ahju või grillrestile ja küpseta, kuni juust on parajalt sulanud. Naudi soojalt.