Veini- ja toidukirglik Moorast sai pääsu kahepäevasele kastmete lühikursusele sünnipäevakingiks abikaasalt. Paljud toiduhuvilised, kes Pariisi tulevad, käivad kokakooli peamajas mõnel lühikursusel nagu temagi – mõni on tõsine gurmaan, teine tuleb aega veetma, kolmas on päris algaja ja mõni tahab lihtsalt oma kokkamisoskust parandada. Enamik neist on välismaalased, kohalikke satub kooli harvem. Kursustest lühim – makroonide valmistamine – kestab kõigest kolm tundi. «Pikim lühikursus kestab neli päeva ning keskendub Prantsuse pagarikunstile,» lausub kooli lühikursuste arengu- ja müügijuht Camille Jullien.
Mis lühikursused parasjagu tunniplaanis on, sõltub ka hooajast: et suurt osa maitsetaimi, söödavaid lilli, puu- ja köögivilju kasvatab kool oma katuseaias ise, siis õpetatatakse neid köögis prantsuspäraselt käsitsema just valmimise kõrgajal.