Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi algklasside maja puhveti menüüst kaovad alates mai algusest ebatervislikud tooted, mis asendatakse tervislike vahepaladega.
Eliitkooli direktor keelas koolipuhvetis rämpstoidu müümise (12)
«Kaotame müügist kõrge suhkrusisaldusega, hüdrogeenitud taimerasvade ja säilitusainetega tooted,» vahedab ERR uudised Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Aguri kirja lastevanematele.
Nö rämpstoit asendatakse tervislike vahepaladega, milleks on näiteks pähklid, rosinad ja maasikad, aga alles jäävad ka praegu müügil olevad puuviljad, porgandid, võileivad, tortiljad, salatid ja maitsestamata veed.
«Märgin ära, et toodete hinnad tõusevad, kuna tervislik ongi kallim,» lisas direktor. Direktor põhjendas muudatust sellega, et GAGi üks põhiväärtustest on tervislikud eluviisid, mille alla kuulub ka tervislik toitumine.
Kui algselt oli sotsiaalministeeriumi koostatud rahvatervise eelnõuga kavas keelata koolides ja lasteaedades madala toiteväärtusega ja kõrge energiasisaldusega toidu müük, siis hiljem muutis ministeerium meelt ja nö rämpstoidu müümise üle otsustab koolijuht.
Oma koolis reegleid kehtestades peab koolijuht lähtuma riiklikest toitumissoovitustest ning reeglid tuleb kooskõlastada kooli hoolekoguga, kuhu kuuluvad nii õpilaste kui ka lapsevanemate esindajad.