Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kanakoivad kurgi-koriandripadjal

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kanakoivad kurgi-koriandripadjal
Kanakoivad kurgi-koriandripadjal Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

marineerimiseks kuluv aeg + 30 minutit

8 kanakoiba (nahk eemaldada)

250 ml maitsestamata jogurtit

1 tl riivitud värsket ingverit (u pöidlapikkune jupp)

3 purustatud küüslauguküünt

3 sl oliiviõli

poole laimi (või sidruni) mahl

1 tl paprikapulbrit

noaotsaga sinepipulbrit, jahvatatud kollajuurt (pakil kirjas turmeric või kurkum) ning soovi korral garam masalat (valmis indiapärane maitseainesegu)

0,5 tl jahvatatud vürtsköömnet ja tšillit

Salatipadi:

1–2 pikka kurki (lõika pikuti pooleks ning eemalda seemned, haki peeneks)

1 punane tšilli (eemalda seemned, haki peeneks)

1 sl koriandrit (haki)

1,5 dl maitsestamata jogurtit

2 tomatit (eemalda seemned, haki)

Sega õli, jogurt, küüslauk, ingver, laimimahl ja maitseained ühtlaseks. Maitsesta pasta soolaga. Vala kanapaladele, sega läbi, et liha oleks kenasti jogurtipastaga koos. Hoia 3–8 tundi külmikus. Eelkuumuta ahi 180 kraadini või kuumuta ahjugrill 200 kraadini. Kui küpsetad tavalises ahjus, kata plaat paberiga. Lao kanapalad plaadile ning küpseta kana 40–50 minutit. Vajadusel kata fooliumiga. Kui grillid, aseta liha restile ja küpseta u 35 minutit, vahepeal palu keerates.

Sega kokku salatiained. Serveeri kana salatipadjal koos tükikese lavašiga.

Tagasi üles