Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Kammkarbid spargli ja upumunaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Toit&Trend
Copy
Kammkarbid spargli ja upumunaga
Kammkarbid spargli ja upumunaga Foto: Priit Palomets

Gurmeelauale

20 sparglit
4 kammkarpi
4 muna
kress-salatit ja hernelehti
sidrunit
võid
soola ja pipart

Keeda spargleid või, soola ja sidruniga maitsestatud vees kolm minutit. Enne taldrikule asetamist eemalda vilja alumised otsad. Spargli peale aseta jahutatud upumuna ehk pošeeritud muna. Muna pošeerimiseks sea vesi koos äädika ja soolaga keema. Kui vesi muliseb, tekita keevas vees lusikaga segades keeris. Keerise sisse kukuta munarebu, justkui praeksid muna vees. Muna võtab kohe kuju. Keeda seda mõned minutid ja seejärel tõsta lusikaga muna taldrikule jahtuma. Kõrvale serveeri mõlemalt poolt kergelt praetud ning soola ja pipraga maitsestatud kammkarp. Lisa kaste ning kaunista kress-salati ja hernelehtedega.

Tagasi üles